četvrtak, 3. listopada 2013.

Omađijan predmet - Ušiveno crno dugme u pasji želudac


Majka Rajka i ćerka Maja su imale jako loš odnos zbog maminog pića. Maja nije volela kad se mama napije, onda je vređa, udara loncima zbog najmanjih sitnica.

Otac Maje i muž Rajke i njihova tetka Ruža poginuli su u saobraćajnoj nesreći nedaleko od njihovog sela, tako da je Rajka sa mukom sama odgajala kćer jedinicu. Maja kao svaka tinejdžerka imala je velike snove za budućnost; potajno je bila zaljubljena u glumca turske serije Sulejman Veličastveni Bali-Bega poznatog kao Burak Özçivit.

Skupljala je novce da ode u Istanbul da ga upozna i maštala je da se zaljube. Mašta joj je svaki dan bila veća, sanjala je Buraka noću i danju. Kad je zbog zamišljenosti zaboravila da opere sudove majka ju je krvavo pretukla. Tad se Maja zatvorila u kupatilo i pokušala da preseče vene držući Burakovu sliku.

Majina baka Radmila je jako brinula za ćerku i unuku. Svaki dan se molila u crkvi, obilazila manastire, ali situacija je bila sve gora i gora. Baka je potražila pomoć kod vračara. Vračar se zgranuo kad je video u pasulju kakvo zlo je snašlo porodicu. Otkrio je da je sestra od Rajke Ruža bila potajno zaljubljena u njenog muža Borisa i napravila je Vlašku Magiju zbog koje su oboje izgubili život.

Sestra Ruža je proklela celu porudicu kad je napravila Magiju tako da je ubila noću nesrećno kuče kojemu je izvadila želudac i ušila crno dugme. Verujući da će joj to doneti Borisovu ljubav, pogrešno je zabajala i Magija se okrenula protiv nje ubivši obojicu i proklela dalje potomke.

Vračar je rekao da će pokušati da skine Magiju ali je veoma opasno. Baka i vračar otišli su u lokalnu pećinu i zapalili vatru. Kad je pao mrak vračar je počeo da doziva duhove umrlih Borisa i Ruže.

Držeči u rukama njihove predmete - Borisov sat i Ružinu maramicu bacajući ih u vatru: "Demon Bathin u mojoj ruci poleti na dno pakla, ne okreći se protiv ni za, tvoja moć je jaka, naša je još jača. Oguli kolena plaćujući i moleći zatvaram te u večiti pakao. Nek se sreća vrati Rajki i Maji, nek zlo proguta zlo". Snažan vetar je počeo da puše kroz pečinu, vračar i baka su jedva živi izašli.

Magija se skinula i Maja otišla u Istanbul, uspela da se slika sa Burakom na premieri serije Sulejman Veličastveni. #Magija #CrnaMagija #ŽivotnaPrića 

Nema komentara:

Objavi komentar